W zakresie HACCP mamy w swojej ofercie do wyboru dwa szkolenia:
Auditor wewnętrzny systemu HACCP
System HACCP – zasady, wdrażanie, auditowanie

Zgodnie z art. 5 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych przedsiębiorcy działający w sektorze spożywczym mają obowiązek opracowania i wdrożenia odpowiedniej procedury, opartej na zasadach systemu HACCP. System HACCP obejmuje wszystkie etapy procesu od chwili otrzymania surowców do chwili umieszczenia na rynku, poprzez przygotowanie, przetwarzanie, pakowanie, przechowywanie i dystrybucję.
Szkolenia w zakresie HACCP są kierowane do:
 osób odpowiedzialnych za jakość i bezpieczeństwo żywności w zakresie jej produkcji, przechowywania, transportu, dystrybucji;
 osób odpowiedzialnych za jakość i bezpieczeństwo żywności w zakresie jej produkcji, przechowywania, transportu, dystrybucji; producentów dodatków do żywności, detergentów i opakowań oraz pozostałych osób mających kontakty z produktami spożywczymi (w tym m.in. w lokalach gastronomicznych, zakładach żywienia zbiorowego itp.);
 producentów dodatków do żywności, detergentów i opakowań oraz pozostałych osób mających kontakty z produktami spożywczymi (w tym m.in. w lokalach gastronomicznych, zakładach żywienia zbiorowego itp.); osób zainteresowanych uzyskaniem kwalifikacji do pełnienia funkcji auditora wewnętrznego systemu HACCP i zdobyciem wiedzy dotyczącej zasad i metod oceny systemu HACCP.
 osób zainteresowanych uzyskaniem kwalifikacji do pełnienia funkcji auditora wewnętrznego systemu HACCP i zdobyciem wiedzy dotyczącej zasad i metod oceny systemu HACCP.
Zaopiekowanie się tym obszarem działalności w firmie jest szczególnie istotne, ponieważ działanie w zgodzie z normami HACCP zwiększa zaufanie klientów i partnerów biznesowych, co może prowadzić do poprawy reputacji firmy i zwiększenia liczby zamówień.
Podczas szkolenia kursanci:
 zdobywają umiejętności i wiedzę z zakresu audytowania systemów HACCP, co pomaga zwiększyć ich atrakcyjność na rynku pracy.
 zdobywają umiejętności i wiedzę z zakresu audytowania systemów HACCP, co pomaga zwiększyć ich atrakcyjność na rynku pracy. uczą się w jaki sposób oceniać zgodność firmowych procesów z wymogami prawnymi dotyczącymi bezpieczeństwa żywności,
 uczą się w jaki sposób oceniać zgodność firmowych procesów z wymogami prawnymi dotyczącymi bezpieczeństwa żywności, uczą się jak przeprowadzać audyty wewnętrzne, oraz jak mogą one wpływać na poprawę jakości produktów i procesów w firmie
 uczą się jak przeprowadzać audyty wewnętrzne, oraz jak mogą one wpływać na poprawę jakości produktów i procesów w firmie maja możliwość identyfikowania potencjalnych zagrożeń i wprowadzania środków zapobiegawczych co przekłada się na wyższy poziom bezpieczeństwa oferowanych produktów
 maja możliwość identyfikowania potencjalnych zagrożeń i wprowadzania środków zapobiegawczych co przekłada się na wyższy poziom bezpieczeństwa oferowanych produktów
Zapraszamy Państwa poznania szczegółów obu oferowanych przez naszą jednostkę szkoleń.